Vitasol

Vitasol

Vitasol B.V. te Heemstede (Noord-Holland) is importeur voor de Benelux van de kalkmeststoffen MAGKAL® en VITAKAL®.

Een optimale pH is nodig voor een goede ontwikkeling van het wortelstelsel. Daarmee bevordert het de opnamecapaciteit. Verder beïnvloedt de pH de beschikbaarheid van voedingselementen in de bodem. Het is dus noodzakelijk om eerst de zuurgraad (pH) op peil te hebben om voordeel te hebben van de aanwezigheid van een juiste samenstelling voedingsstoffen in de bodem. Gevolgen van een te lage pH zijn naast een lagere benutting van voedingsstoffen, fosfaatfixatie, kans op magesiumgebrek op lichte gronden, remming van het bodemleven en op kleigrond een slechtere structuur. Deze gevolgen resulteren in een lagere opbrengst en een ongunstige minerale samenstelling van het gewas.

MAGKAL® is een zachte koolzure magnesiumkalkmergel (Dolomiet) afkomstig uit Engeland met een neutraliserende waarde van 54 en 17% magnesiumoxyde (MgO) oplosbaar in mineraal zuur. Door dit hoge gehalte magnesium, wordt niet alleen de pH verhoogd maar tegelijkertijd een voorraadbemesting magnesium gegeven.

Heeft u geen magnesium nodig, dan is de keus ook eenvoudig, VITAKAL® 50-0 is sinds jaar en dag het betrouwbare broertje van Magkal.

Vitasol b.v.
Havenstraat 87 (ruimte 205)
2102 LB Heemstede
www.vitasol.nl

Hoofdsponsoren